Solutii geospatiale

Cuvinte cheie


Beneficiar

<<123>>>

Rezultate pe pagina:

VIRGO

Beneficiar: Infratel Italia

Domenii: Cercetare

Intergraph Computer Services face parte din consortiul de 12 companii private si administratii publice europene ce coopereaza pentru realizarea proiectului VIRGO (VIrtual Registry of the under – above – on GrOund Infrastructures), un proiect european ce se va desfasura pe durata a 36 de luni incepand cu ianuarie 2014, finantat prin “Programul-cadru pentru competitivitate ºi inovaþie (CIP) (2007-2013)”.

 

VIRGO are ca obiectiv realizarea unui registru virtual al infrastructurii de utilitati europene, integrat intr-un sistem standardizat la nivel european, prin care utilizatorii vor stoca si administra datele. Registrul va fi implementat in sistem cloud si va fi disponibil publicului printr-un portal dedicat, model ce va putea fi preluat ulterior pe intreg teritoriul Europei.

 

Proiectul isi propun,e de asemenea, sa dezvolte proceduri pentru productia cartografica si regulamente, iar pentru a testa eficienta implementarii tuturor acestora, momentan, proiectul se desfasoara in trei tari pilot: Italia, Portugalia si Romania.

 

Impactul proiectului va fi vizibil mai ales la nivelul administratiilor publice unde o crestere a utilizarii tehnologiei cloud este un element cheie pentru livrarea serviciilor de informare publica de buna calitate catre cetateni, dar este, de asemenea, important pentru stabilirea strategiilor comune si pentru imbunatatirea capacitatilor companiilor IT.

 

Cele 12 organizatii care participa la realizarea proiectului VIRGO sunt Ericsson (IT), Italdata (IT), Intergraph Computer Services (RO), Portgas (PT), EDP Distribuicao Energia (PT), AEM COM (IT), Paris – Lodron-Universitat Salzburg (AT), Centre Recherche Public Henri Tudor (LU), Regione Lombardia (IT), Primaria Municipiului Brasov (RO) si Municipalitatea Oporto (PT), cu coordonarea companiei INFRATEL Italia S.p.a.

Website beneficiar: http://www.infratelitalia.it

SIAFIM

Beneficiar: Agentia Spatiala Romana, Programul STAR

Domenii: Cercetare


In prezent, Intergraph Computer Services deruleaza in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti – Centrul de Cercetare a Mediului si Efectuare a Studiilor de Impact – CCMESI, Institutul National pentru Cercetare si Dezvoltare in Optoelectronica - INOE 2000 si Institutul de Cercetari pentru Inteligenta Artificiala “Mihai Draganescu” - ICIA un proiectul de cercetare intitulat Analiza imaginilor satelitare pentru monitorizarea incendiilor – SIAFIM (www.ingr.ro/siafim).

Proiectul este finantat in cadrul Programului de Cercetare, Dezvoltare si Inovare STAR – Tehnologie Spatiala si Cercetare Avansata (Space Technology and Advanced Research), coordonat de catre Agentia Spatiala Romana.

Proiectul urmareste realizarea unui Sistem informatic de gestiune, monitorizare, predictie si alertare a utilizatorilor in cazul producerii unor incendii de vegetatie sau in cazurile in care exista un risc considerabil de producere a incendiilor.

Realizarea si implementarea sistemului informatic rezultat va duce la cresterea sigurantei umane si reducerea pierderilor umane si materiale, cresterea eficientiei activitatilor educationale in cazul prevenirii incendiilor, imbunatatirea capacitatii de interventie a IJSU la nivel national, regional si local in situatii de urgenta, reducerea pierderilor financiare prin cunoasterea riscului la incendii in diferite domenii (forestier, infrastructuri - companii de utilitati (distributie si transport), industrie si agricultura, turism, reconstructie ecologica), promovarea de strategii si politici de planificare a teritoriului, crearea unei baze de date care sa poata fi utilizata de factorii de decizie politico-administrativi in planificarea teritoriului si intervetii in situatii/evenimente de urgenta.

Website beneficiar: star.rosa.ro

Banca de Date Urbane

Beneficiar: Primaria Municipiului Bucuresti

Domenii: Banci de date geospatiale

Banca de Date Urbane (BDU) este componenta geospatiala a unui sistem informatic integrat la nivelul intregii institutii, implementat de Municipalitatea Bucuresti in 2003-2004, numit SIIMAPMB. La finalul implementarii, BDU a depasit cu mult, prin arie de acoperire si complexitate, cerintele initiale. Astfel, prin intermediul aplicatiilor specializate, sute de utilizatori acceseaza sau gestioneaza informatia geospatiala in cadrul a peste 200 de fluxuri de lucru distincte. Incepand cu inregistrarea proprietatilor, trecand prin planificarea urbana, emiterea de autorizatii, coordonarea lucrarilor la retelele edilitare, pregatirea pentru situatii de urgenta,   supervizarea utilitatilor publice, transporturi si terminand cu inspectii de teren sau protectia mediului, toate informatiile legate de desfasurarea acestor activitati au fost integrate prin intermediul BDU. Solutia geospatiala administreaza informatia geospatiala din 53 de departamente in care functioneaza mai mult de 200 de procese cu 389 de straturi de informatie si mai mult de 4000 de caracteristici distincte. Datele si functiile sistemului au fost armonios integrate cu cele ale unor sisteme de tip ERP, CRM, DM si altele.

Website beneficiar: www.pmb.ro

BDU (Profil de solutie PMB.pdf - 1209.02 KB)

TEGIS

Beneficiar: Transelectrica

Domenii: Utilitati

Parte componenta a reorganizarii activitatii de transport si operare a Transelectrica, solutia a fost dezvoltata ca un sistem unic care integreaza intr-o baza de date centralizata informatiile tehnice asociate activitatilor din intreaga companie, respectiv din cele 8 sucursale si cele 5 dispecerate ale sale distribuite in teritoriu ce administreaza o retea de 8800 km de linii si 76 de statii. Comun pentru toate sucursalele de transport din tara, dar si pentru sediul central, sistemul urmareste integrarea informatiilor tehnice, atat geospatiale, cat si alfanumerice, dar si integrarea proceselor. TEGIS este realizat intr-o arhitectura centralizata si raspunde atat unor functionalitati care acopera activitati specifice ale departamentelor tehnice  generale cat si unor obiective generale de tip managementul liniilor de transport de energie electrica (trasari si analiza de retea), managementul cererilor de retragere din exploatare, managementul dispoziþiilor de lucru etc. Utilizatori de pe tot cuprinsul tarii beneficiaza de acces instantaneu la date in functie de nivelul ierarhic, de specializare etc.

Website beneficiar: www.transelectrica.ro

TEGIS (Profil de solutie Transelectrica.pdf - 1044.3 KB)

Litoral 200X

Beneficiar: Politia Romana

Domenii: Siguranta si ordine publica

Prin proiectul pilot „Litoral 2006 - Maparea Criminalitatii" coordonat de Unitatea Centrala de Analiza a Informatiilor din cadrul IGPR, s-a urmarit crearea unui sistem de suport pentru managementul fortelor de politie care actioneaza in strada si evaluarea resursele necesare in cazul unei implementari la nivel national a acestui concept. S-a urmarit dezvoltarea unei aplicatii care sa permita introducerea si procesarea rapoartelor de interventie intr-un mod structurat si in orice moment atat cunoasterea fenomenului criminalitatii, cat si identificarea mijloacelor de prevenire a acesteia. Sistemul permite realizarea de harti digitale ale criminalitatii, realizarea de analize cu privire la starea infractionalitatii in functie de anumiti factori, crearea de rapoarte predefinite pentru management, gestionarea situatiei operative si alocarea de resurse institutionale si multe altele. Pentru rafinarea conceptului si identificarea unei structuri care sa poata fi replicata la nivel national, proiectul a fost reluat si in anii urmatori, fiind reiterat in editiile „Litoral 2007" si „Litoral 2008".

Website beneficiar: www.politiaromana.ro

Air4All

Beneficiar: Administratia Nationala de Meteorologie

Domenii: Protectia si managementul mediului

Proiectul are ca obiectiv principal implementarea unui sistem pilot numeric demonstrativ pentru evaluarea integrata a poluarii probabile asupra mediului urban, cauzata de implementarea propunerilor de dezvoltare urbanistica, prin dezvoltarea unui sistem OpenGIS care sa permita operarea de la distanta a sistemului in beneficiul autoritatilor locale. Atingerea acestui scop se va face prin integrarea factorilor cheie: poluarea atmosferica, poluarea apei de suprafata si poluarea apei subterane. Sistemul faciliteaza planificarea urbana la nivelul autoritatii locale prin modelarea calitatii factorilor de mediu aerian si hidric.

Website beneficiar: www.inmh.ro

OpenMagic

Beneficiar: Agentia Nationala pentru Resurse Minerale

Domenii: Resurse minerale

Principalul obiectiv a fost dezvoltarea si implementarea unei baze nationale de date pentru sectorul minier si a unui sistem geospatial pentru vizualizarea perimetrelor miniere de explorare si exploatare, care sa monitorizeze, dezvolte si promoveze concesiunile pentru resursele minerale. Solutia a automatizat activitatile legate de inventarierea si gestionarea datelor minerale, concesiunilor miniere, monitorizarea licentelor de explorare si exploatare, observarea masuratorilor de mediu si a raportarilor productiilor de minerale obtinute in procesele tehnologice, inventarierea rezervelor ramase neexploatate, a platilor taxelor, impozitelor si redeventelor. Datele pot fi accesate de diferitele aplicatii ale sistemului din aceeasi baza de date, unica la nivelul intregii institutii. Astfel, fiecare departament isi poate pastra specificul activitatii si al fluxurilor proprii de lucru permitand in acelasi timp accesul la datele sale si celorlalte departamente din organizatie.

Website beneficiar: www.namr.ro

Suita Ingeea

Beneficiar: Administratia Publica

Domenii: Suita Ingeea

Suita de solutii geospatiale Ingeea a aparut in urma fuziunii dintre tehnologie software creata de lideri mondiali in IT si experienta de 14 ani a companiei Intergraph Computer Services in dezvoltarea si implementarea de solutii geospatiale specifice pentru administratia publica din Romania. Astfel, Ingeea aduce sectorului public solutii geospatiale modulare care combina beneficiile unei aplicatii de tip off-the-shelf cu cele ale unei solutii create special pentru un domeniu sau beneficiar.

Suita Ingeea (Brosura Ingeea prezentare generala(2).pdf - 2876.76 KB)

Sistem informatic de gestiune a patrimoniului

Beneficiar: Primaria Municipiului Focsani

Domenii: Managementul patrimoniului

Primaria Municipiului si-a propus dezvoltarea unui sistem integrat cu o importanta componenta geospatiala, denumita "Sistem informatic de gestiune a patrimoniului". Sistemul permite stocarea si regasirea informatiilor tehnico-functionale asociate componentelor spatiale ale obiectelor de patrimoniu, precum si conectarea administratorilor, concesionarilor de retele in vederea clarificarii, actualizarii si corelarii evidentei faptice proprii cu evidentele contabile ale primariei.

Utilizatorii sistemului geospatial, indiferent de institutia din care fac parte, identifica in harta elementele componente ale obiectelor de patrimoniu din aceasta lista si genereaza legatura intre obiect si componente. Daca acestea nu se regasesc in harta, utilizatorii responsabili de actualizarea datelor vor introduce in BDG reprezentarea grafica (geometria) si caracteristicile tehnice ale componentelor care vor fi conectate cu obiectul din evidenta economica. Gratie sistemului, angajatii PM Focsani nu mai sunt nevoiti sa stocheze informatiile tehnico-descriptive pe suport de hartie, ci beneficiaza de avantajele digitale ale Bancii de Date Geospatiale (BDG).

Website beneficiar: www.focsani.info

Gestiunea patrimoniului (Profil de solutie PM Focsani.pdf - 403.47 KB)

Sistem informatic de gestiune a teritoriului

Beneficiar: Primaria Municipiului Sibiu

Domenii: Banci de date geospatiale

Banca de Date Geospatiale (BDG) este componenta geospatiala a unui sistem informatic integrat la nivelul intregii institutii, implementat de Municipalitatea Sibiu. La finalul implementarii, BDG a depasit cu mult, prin arie de acoperire si complexitate, cerintele initiale. Astfel, prin intermediul aplicatiilor specializate, sute de utilizatori din peste 30 de compartimente si 17 servicii publice acceseaza sau gestioneaza informatia geospatiala in cadrul a peste 90 de fluxuri de lucru distincte. Incepand cu inregistrarea proprietatilor, trecand prin planificarea urbana, emiterea de autorizatii, coordonarea lucrarilor la retelele edilitare, pregatirea pentru situatii de urgenta, supervizarea utilitatilor publice, transporturi si terminand cu inspectii de teren sau protectia mediului, toate informatiile legate de desfasurarea acestor activitati au fost integrate prin intermediul BDG.

Website beneficiar: www.sibiu.ro

Gestiunea teritoriului in Municipiul Sibiu (Profil de solutie PM Sibiu.pdf - 427.4 KB)
<<123>>>

Rezultate pe pagina:

Numarul de proiecte gasite: 24