Solutii geospatiale

Cuvinte cheie


Beneficiar

Rezultate pe pagina:

Banca de Date Urbane

Beneficiar: Primaria Municipiului Bucuresti

Domenii: Banci de date geospatiale

Banca de Date Urbane (BDU) este componenta geospatiala a unui sistem informatic integrat la nivelul intregii institutii, implementat de Municipalitatea Bucuresti in 2003-2004, numit SIIMAPMB. La finalul implementarii, BDU a depasit cu mult, prin arie de acoperire si complexitate, cerintele initiale. Astfel, prin intermediul aplicatiilor specializate, sute de utilizatori acceseaza sau gestioneaza informatia geospatiala in cadrul a peste 200 de fluxuri de lucru distincte. Incepand cu inregistrarea proprietatilor, trecand prin planificarea urbana, emiterea de autorizatii, coordonarea lucrarilor la retelele edilitare, pregatirea pentru situatii de urgenta,   supervizarea utilitatilor publice, transporturi si terminand cu inspectii de teren sau protectia mediului, toate informatiile legate de desfasurarea acestor activitati au fost integrate prin intermediul BDU. Solutia geospatiala administreaza informatia geospatiala din 53 de departamente in care functioneaza mai mult de 200 de procese cu 389 de straturi de informatie si mai mult de 4000 de caracteristici distincte. Datele si functiile sistemului au fost armonios integrate cu cele ale unor sisteme de tip ERP, CRM, DM si altele.

Website beneficiar: www.pmb.ro

BDU (Profil de solutie PMB.pdf - 1209.02 KB)

Sistem informatic de gestiune a teritoriului

Beneficiar: Primaria Municipiului Sibiu

Domenii: Banci de date geospatiale

Banca de Date Geospatiale (BDG) este componenta geospatiala a unui sistem informatic integrat la nivelul intregii institutii, implementat de Municipalitatea Sibiu. La finalul implementarii, BDG a depasit cu mult, prin arie de acoperire si complexitate, cerintele initiale. Astfel, prin intermediul aplicatiilor specializate, sute de utilizatori din peste 30 de compartimente si 17 servicii publice acceseaza sau gestioneaza informatia geospatiala in cadrul a peste 90 de fluxuri de lucru distincte. Incepand cu inregistrarea proprietatilor, trecand prin planificarea urbana, emiterea de autorizatii, coordonarea lucrarilor la retelele edilitare, pregatirea pentru situatii de urgenta, supervizarea utilitatilor publice, transporturi si terminand cu inspectii de teren sau protectia mediului, toate informatiile legate de desfasurarea acestor activitati au fost integrate prin intermediul BDG.

Website beneficiar: www.sibiu.ro

Gestiunea teritoriului in Municipiul Sibiu (Profil de solutie PM Sibiu.pdf - 427.4 KB)

Sistem de gestiune a teritoriului

Beneficiar: Primaria Municipiului Brasov

Domenii: Banci de date geospatiale

Proiectul se incadreaza in programul de dezvoltare al Sistemului Informatic Integrat din cadrul Primariei Brasov, urmand a fi utilizat de catre toate compartimentele Primariei si este o modalitate de concretizare a strategiei de modernizare a Administratiei Publice Locale privind transparenta, diminuarea birocratiei si accesul facil la date. Necesitatea implementarii unui sistem informatic geospatial a pornit de la analiza nevoilor de eficientizare a majoritatii activitatilor din cadrul Primariei Brasov, de serviciile oferite catre cetateni, dar si de activitatile institutiilor din oras care administreaza informatie geografica. Rezultatul a fost un sistem care asigura culegerea de date geospatiale din mai multe perspective, prelucrarea si organizarea lor intr-un depozit de date unic si ofera intr-un mod centralizat informatii geografice care constituie fundamentul de luare a deciziilor celor mai potrivite din punct de vedere economic, social si realist pentru Municipiului Brasov. 

Website beneficiar: www.brasovcity.ro

Gestiunea teritoriului (Profil de solutie PM Brasov.pdf - 632.57 KB)

Solutie geospatiala pentru gestiunea resurselor comunale

Beneficiar: Primaria Nades

Domenii: Banci de date geospatiale

Solutia geospatiala a fost scheletul peste care s-au dezvoltat interfete specializate de incarcare/consultare si incarcare/asociere date din aplicatiile existente (Registru Agricol, Taxe si Impozite si Venit Minim Garantat). Astfel, la nivelul Primariei Comunei Nades s-a utilizat structura standardizata a CJ Mures care permite atat realizarea obiectivelor administratiei locale, cat si a celor judetene. Acesta a fost primul pas intr-un proces de actualizare/centralizare a datelor din teritoriu, astfel incat fiecare unitate administrativ-teritoriala componenta sa fie conectata la nodul central de la Consiliul Judetean Mures. Solutia este primul pas intr-un proces  in care toate unitatile administrative vor contribui cu informatiile locale la baza de date judeteana, creandu-se toate premisele pentru o fundamentare obiectiva a deciziilor legate de strategiile pe termen scurt, mediu si lung de dezvoltare spatiala a judetului.

Website beneficiar: www.nades.ro

Rezultate pe pagina:

Numarul de proiecte gasite: 4