Solutii geospatiale

Cuvinte cheie


Beneficiar

Rezultate pe pagina:

VIRGO

Beneficiar: Infratel Italia

Domenii: Cercetare

Intergraph Computer Services face parte din consortiul de 12 companii private si administratii publice europene ce coopereaza pentru realizarea proiectului VIRGO (VIrtual Registry of the under – above – on GrOund Infrastructures), un proiect european ce se va desfasura pe durata a 36 de luni incepand cu ianuarie 2014, finantat prin “Programul-cadru pentru competitivitate ºi inovaþie (CIP) (2007-2013)”.

 

VIRGO are ca obiectiv realizarea unui registru virtual al infrastructurii de utilitati europene, integrat intr-un sistem standardizat la nivel european, prin care utilizatorii vor stoca si administra datele. Registrul va fi implementat in sistem cloud si va fi disponibil publicului printr-un portal dedicat, model ce va putea fi preluat ulterior pe intreg teritoriul Europei.

 

Proiectul isi propun,e de asemenea, sa dezvolte proceduri pentru productia cartografica si regulamente, iar pentru a testa eficienta implementarii tuturor acestora, momentan, proiectul se desfasoara in trei tari pilot: Italia, Portugalia si Romania.

 

Impactul proiectului va fi vizibil mai ales la nivelul administratiilor publice unde o crestere a utilizarii tehnologiei cloud este un element cheie pentru livrarea serviciilor de informare publica de buna calitate catre cetateni, dar este, de asemenea, important pentru stabilirea strategiilor comune si pentru imbunatatirea capacitatilor companiilor IT.

 

Cele 12 organizatii care participa la realizarea proiectului VIRGO sunt Ericsson (IT), Italdata (IT), Intergraph Computer Services (RO), Portgas (PT), EDP Distribuicao Energia (PT), AEM COM (IT), Paris – Lodron-Universitat Salzburg (AT), Centre Recherche Public Henri Tudor (LU), Regione Lombardia (IT), Primaria Municipiului Brasov (RO) si Municipalitatea Oporto (PT), cu coordonarea companiei INFRATEL Italia S.p.a.

Website beneficiar: http://www.infratelitalia.it

SIAFIM

Beneficiar: Agentia Spatiala Romana, Programul STAR

Domenii: Cercetare


In prezent, Intergraph Computer Services deruleaza in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti – Centrul de Cercetare a Mediului si Efectuare a Studiilor de Impact – CCMESI, Institutul National pentru Cercetare si Dezvoltare in Optoelectronica - INOE 2000 si Institutul de Cercetari pentru Inteligenta Artificiala “Mihai Draganescu” - ICIA un proiectul de cercetare intitulat Analiza imaginilor satelitare pentru monitorizarea incendiilor – SIAFIM (www.ingr.ro/siafim).

Proiectul este finantat in cadrul Programului de Cercetare, Dezvoltare si Inovare STAR – Tehnologie Spatiala si Cercetare Avansata (Space Technology and Advanced Research), coordonat de catre Agentia Spatiala Romana.

Proiectul urmareste realizarea unui Sistem informatic de gestiune, monitorizare, predictie si alertare a utilizatorilor in cazul producerii unor incendii de vegetatie sau in cazurile in care exista un risc considerabil de producere a incendiilor.

Realizarea si implementarea sistemului informatic rezultat va duce la cresterea sigurantei umane si reducerea pierderilor umane si materiale, cresterea eficientiei activitatilor educationale in cazul prevenirii incendiilor, imbunatatirea capacitatii de interventie a IJSU la nivel national, regional si local in situatii de urgenta, reducerea pierderilor financiare prin cunoasterea riscului la incendii in diferite domenii (forestier, infrastructuri - companii de utilitati (distributie si transport), industrie si agricultura, turism, reconstructie ecologica), promovarea de strategii si politici de planificare a teritoriului, crearea unei baze de date care sa poata fi utilizata de factorii de decizie politico-administrativi in planificarea teritoriului si intervetii in situatii/evenimente de urgenta.

Website beneficiar: star.rosa.ro

Rezultate pe pagina:

Numarul de proiecte gasite: 2